Font

Mer enn annonseplass

Native på AT.no:

Innholdsmarkedsføring på AT.no:

Innholdsmarkedsføring på AT.no

Nativ

Mer enn annonseplass

Det er lenge siden A&T kun tilbød annonseplass på papir. Det gjør vi selvsagt fortsatt, men verktøykassen for å hjelpe kundene er mye større nå. En tjeneste vi har svært god erfaring med de seneste årene er innholdsmarkedsføring og såkalte native-artikler i våre egne kanaler. Forutsetningene for å lykkes er i høyeste grad til stede.

– Vi har mange og engasjerte lesere i våre kanaler. Vi har vært tett på bransjen i snart 40 år, og vi har lang erfaring med å hjelpe kunder med innholdsmarkedsføring, sier AT-duoen André Berger og Marius Rønningsen.

Hva tenker de som har benyttet seg av denne formen for markedsføring? Les videre!

Mer enn annonseplass

Mer enn annonseplass
Det er lenge siden AT kun tilbød annonseplass i papiravisen. Det gjør vi selvsagt fortsatt, men verktøykassen for å hjelpe kundene er mye større nå. En tjeneste vi har svært god erfaring med de seneste årene er innholdsmarkedsføring. Forutsetningene for å lykkes er i høyeste grad til stede.
Hva er en native-artikkel?
Det er et begrep som rommer mye, men som i sin enkleste form er artikler som skrives på bestilling, i samarbeid med deg som kunde, og som publiseres i våre kanaler. «Hemmeligheten» er rett og slett å lage artikler som har nyhetsverdi, eller som treffer målgruppens interesseområder. Så lenge leserne finner innholdet relevant og interessant, vil de engasjere seg i ditt innhold, og bruke tid på deg. Ja, det er reklame, men det er relevant reklame.
Card Title Here
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

– Med native-artikler får vi formidlet et lengre budskap enn ved en vanlig annonse, sier Heidi Østerlie, markedssjef i Pon Equipment AS.

Det er en god stund siden den store maskinforhandleren forsøkte innholdsmarkedsføring på AT.no for aller første gang. Erfaringen har gjort at de stadig kommer tilbake.

– Det at leserne kan bruke tid på, og engasjere seg i innholdet er selvfølgelig verdifullt, sier André Berger, selger i Anlegg&Transport.

– Vi får formidlet et lengre budskap

Native-artikler fra Pon Equipment:

Entrack AS har en lang rekke maskiner, deler og tjenester. For dem er det viktig å klare å formidle utvalgte deler av sin virksomhet på en grundig måte, overfor en relevant målgruppe.

­– Vi velger native-artikler fordi det er en fin måte å få frem et dypere budskap om hva vi driver med, sier Martin Tvengsberg i Entrack.

De skal ha større fokus på native-annonsering fremover.

– Vi har vært veldig fornøyd med native-sakene vi har hatt publisert. Vi hadde blant annet en om gjenbruksavdelingen vår mot slutten av 2022 som har fått meget god respons. Innholdet som blir produsert er også med å bygge innhold på nettsiden vår, så det er en vinn-vinn for oss i Entrack, fortsetter han.

– Dypere

– Det er en fin måte å få frem et dypere budskap om hva vi driver med.

Bjørgu AS
Bjørgu AS ble etablert 3. august 1984 og er et fagbladforlag beliggende på Sofiemyr i Nordre Follo kommune. Fra starten jobbet forlaget målrettet mot anleggs- og transportnæringene. I dag har vi magasiner, tjenester og nettsteder innenfor anlegg, transport, logistikk, bil, hotell og restaurant, samt lokalavisen Oppegård Avis. Vi har også en egen innholdsmarkedsføringsavdeling som jobber med produksjon, publisering og plassering av relevant innhold. Forlaget holder til i moderne lokaler i Sofiemyrveien 6 F/E på Sofiemyr, Kolbotn i Nordre Follo kommune.

Det er viktig å understreke at det ikke er redaksjonen i A&T som lager disse sakene.

– I forlagshuset har vi et eget innholdsbyrå i Native Media. Selv om de ikke er formelt sett i A&T føles det ut som at vi er samme sted. Vi er kontornaboer, spiser lunsj og er på jobbfester sammen, forteller Berger.

– Vi gjør jobber både for publikasjoner på huset, andre tekstforfatteroppdrag og helt løsrevne prosjekter, men jeg vil definitivt si at Anlegg&Transport er de vi har mest erfaring med å jobbe for, sier Terje Ruud, en av innholdsprodusentene i Native Media.

De har opparbeidet seg kunnskap om hvilke knapper de skal trykke på og hva slags historier som fenger når de lager innhold til A&Ts målgruppe. Skulle de trenge å dykke dypere ned i fag, er redaksjonen noen få skritt unna.

– Vi sitter svært gunstig til sånn sett, sier Ruud og smiler.

Byrå i samme hus

Forlagshuset Bjørgu
Bjørgu AS på Kolbotn ble etablert 3. august 1984. Fra starten jobbet forlaget målrettet mot anleggs- og transportnæringene. I dag har vi magasiner, tjenester og nettsteder innenfor anlegg, transport, logistikk, bil, innholdsmarkedsføring, hotell og restaurant, samt lokalavisen oavis.no.
Native Media
Bjørgus avdeling for innholds-markedsføring. Hjelper deg med treffsikker kommunikasjon. Vi produserer skreddersydd innhold, innhold som publiseres, plasseres og distribueres til de mest relevante målgruppene.
Hva er en native-artikkel?
Det er et begrep som rommer mye, men som i sin enkleste form er artikler som skrives på bestilling, i samarbeid med deg som kunde, og som publiseres på AT.no.- «Hemmeligheten» er rett og slett å lage artikler som har nyhetsverdi, eller som treffer målgruppens interesseområder. Så lenge leserne finner innholdet relevant og interessant, vil de engasjere seg i ditt innhold, og bruker tid på deg. Ja, det er kanskje reklame, men det er relevant reklame.

For Pon Equipment er det et klart poeng at det er Native Media som utarbeider sakene for dem og AT. Troverdighet er enormt viktig, for både Native Media, AT og for kunden.

– Vår erfaring er at kundene er mye mer åpne og pratevillige når de snakker med en journalist enn direkte med oss. Dermed får vi et mer troverdig budskap, understreker Østerlie.

– Troverdig budskap

– Kundene er mye mer åpne og pratevillige når de snakker med en journalist enn direkte med oss. Dermed får vi et mer troverdig budskap.

kundene er mye mer åpne og pratevillige når de snakker med en journalist enn direkte med oss. Dermed får vi et mer troverdig budskap

Martin Tvengsberg, Entrack

Heidi Østerlie, markedssjef Pon Equipment AS

Dybde

JOHN EINARS LIDENSKAP ER TUNGBERGERE
Volvo Trucks
Du må lete lenge for å finne en som er like opptatt av faget som John Einar Gulbrandsen i Skrallans AS. Vi må nesten kunne kalle ham en tungberger-nerd.
Les mer her
XXL-HYTTA ER MED PÅ Å HOLDE HALVOR I JOBB
Volvo Trucks
Halvor Gramstad var i ferd med å bli arbeidsufør, men hos Timetrekkeren har 58-åringen fått rammene han har behov for. I Volvo 750 XXL har han verktøyet han trenger.
Les mer her

Volvo Trucks har lenge brukt tid og ressurser på innholdsmarkedsføring på AT.no. Det er ikke tilfeldig, for erfaringen er god og lesertallene høye.

– AT kjenner bransjen og AT.no er en viktig informasjons- og nyhetskanal for mange i vår bransje. Her treffer vi både eiere, innkjøpere og ikke minst sjåfører, innleder Preben Wilhelmsen, markeds- og kommunikasjonssjef i Volvo Trucks Norge.

Samarbeidet med Anlegg&Transport og Native Media har resultert i såpass mange saker at Volvo Trucks har samlet alle på volvotrucks.at.no. De har etter hvert lang og god erfaring med innholdsmarkedsføring som virkemiddel og med Native Media som innholdsprodusenter.

– Det har blitt en viktig del av vår markedsføring. Vi ønsker å få frem alle sider ved det å drive med transport i forskjellige former og fasonger. Vi har samarbeidet med Native Media i en del år nå og vi er veldig godt fornøyde med å ha dem med på laget, sier Wilhelmsen.

Les sakene samarbeidet har resultert i på volvotrucks.at.no

– AT kjenner bransjen

Alt samlet i egen portal

BREDDE

På AT treffer vi både eiere, innkjøpere og ikke minst sjåfører

– Dette har blitt en viktig del av vår markedsføring. Her treffer vi både eiere, innkjøpere og ikke minst sjåfører.

Preben Wilhelmsen, markeds- og kommunikasjonssjef Volvo Trucks Norge

Machine Partner har ved flere anledninger benyttet seg av innholdsmarkedsføring på AT.no, og roser prosessen.

– Vi vurderer AT som den mest profesjonelle aktøren i markedet med størst faglig bredde, innleder Christoffer Bruserud, daglig leder i Machine Partner AS.

Høsten 2022 og vinteren 2023 har de hatt et par saker de ønsket å vise frem. Veien til resultatet har vært god.

– Vi opplever at AT har en meget god strategi i forkant, og presenterer sakene på en positiv måte, sier Bruserud.

Ikke minst er han trygg på at de treffer nettopp dem de ønsker å treffe gjennom dette. Innholdsmarkedsføring alene, eller i kombinasjon med banner og print-annonsering.

– AT når et bredt spekter av kunder og har forstått at det ikke bare er nettløsningen som vinner frem i dagens samfunn, selv om vi alle går i den retning, sier Christoffer Bruserud.

– Meget god strategi

– Vi opplever at AT har en meget god strategi i forkant, og presenterer sakene på en positiv måte.

Christoffer Bruserud, daglig leder i Machine Partner AS

Men det er klart at mye handler om det digitale. Målrettet digital distribusjon er og blir en viktig del av innholdskampanjer.

– Vi har svært høye lesertall på AT.no med rundt 100.000 unike brukere i uka. Våre egne Facebook-sider har nærmere 80.000 følgere. Til sammen gir dette fantastiske muligheter til å spre artikkelen til en relevant og interessert lesergruppe, sier Marius Rønningsen.

Native-artiklene blir alltid plassert godt synlig, og høyt oppe på forsiden til AT.no. Både såkalte organiske- og betalte kampanjer blir benyttet for å nå leserne via sosiale medier. I tillegg sendes saken med A&Ts eget nyhetsbrev, og når gjennom det alene et femsifret antall mottakere.

– Det er ikke helt uvanlig at en innholdsmarkedsføringsartikkel på AT.no har over 10.000 lesere, og en god del av disse når vi via våre egne sosiale kanaler, fortsetter Rønningsen.

DISTRIBUSJON

Pon Equipment og markedssjef Heidi Østerlie følger alle sine kampanjer tett.

– Native Media og A&T sørger for at budskapet spres i flere kanaler og på flere plattformer. Vi når ut til målgrupper vi ellers ikke ville nådd om vi skulle brukt våre egne kanaler, sier hun.

De måler det de kan, og sørger for at potensielle kunder som kommer inn til dem fra native-saker, kan følges opp videre.

– Statistikken vi får tilbake gir oss en god indikasjon på hvorvidt det som er skrevet fenger. Vi får trafikk til våre egne hjemmesider der vi kan fange opp kunden, og gjennom kontaktskjemaer få inn konkrete leads, forteller Østerlie.

– Får inn konkrete leads

Målrettet digital distribusjon

– Vi har veldig interesserte lesere, og når innholdet er laget for å treffe dem, vinner alle på det.

Marius Rønningsen og André Berger, Anlegg&Transport

Preben Wilhelmsen, salgs- og markedssjef Volvo Trucks Norge

Preben Wilhelmsen, markeds- og kommunikasjonssjef Volvo Trucks Norge

– Vi ser at artiklene våre blir lest av mange.

Også Volvo Trucks er trygge på at de med A&T som distribusjonskanal treffer et relevant og interessert publikum.

– Anlegg & Transport kjenner bransjen og bruker de fordeler det gir å publisere og markedsføre artikler om oss på AT.no og i deres sosiale medier, sier Preben Wilhelmsen i Volvo Trucks.

Anlegg&Transport har en solid redaksjonell tilstedeværelse som et anerkjent fagmedie gjennom snart 40 år. Volvo Trucks trenger vel ingen introduksjon.

Kombinasjonen av to solide og kjente bransjeaktører gir gjerne en god effekt. Leserne av A&T får godt stoff. Volvo Trucks får god oppmerksomhet. Det er vinn-vinn, det forteller også tallene.

– Vi ser at artiklene våre blir lest av mange, bekrefter Preben Wilhelmsen.

– Blir lest av mange

Preben Wilhelmsen, markeds- og kommunikasjonssjef Volvo Trucks Norge

Det er et begrep som rommer mye, men som i sin enkleste form er artikler som skrives på bestilling, i samarbeid med deg som kunde, og som publiseres i våre kanaler.

«Hemmeligheten» er rett og slett å lage artikler som har nyhetsverdi, eller som treffer målgruppens interesseområder.

– Vi sørger for at tekst, bilder og eventuell video blir produsert i samråd med deg. Dette vil hjelpe med å få presentert og forklart dine produkter, din identitet, dine løsninger eller dine behov. Vi har veldig interesserte lesere, og når innholdet er laget for å treffe dem, vinner alle på det. Det er gunstig for kunden, for leserne og for oss, forklarer Marius Rønningsen.

Hele poenget er at innholdet skal informere og engasjere. Det skal gi en verdi for de som leser AT. Det skal høre hjemme blant de redaksjonelle sakene, selv om det faktisk er en annonse.

– Dette bladet har snart 40 års fartstid. Vi er på lag med bransjen, og vi ønsker at vi skal lykkes sammen. Slik vi ser det trenger vi hverandre, sier André Berger.

Hva er egentlig en "native"?

Planlegge
Vi holder et innledende møte der målet er å identifisere hva vi faktisk skal oppnå. Er det et produkt du ønsker å informere om? Har du en kunde som bruker dette som kan fortelle om det? Hvilke virkemidler skal benyttes? Hva med video?
Innhente
Når vi har besluttet hva vi skal lage, avtaler vi tid med de involverte, og reiser ut for å møte disse - gjerne i en normal arbeidssituasjon. Vi reiser tilbake med alt råmaterialet vi trenger.
Godkjenne
Når råmaterialet er bearbeidet sitter vi igjen med tekst, bilder og evt. video. Som både de intervjuede, og du som kunde godkjenner før publisering skjer.
Publisere
Når saken er godkjent av alle parter, publiseres den på AT.no.
Distribuere
Vi sørger for at saken oppnår den nødvendige synlighet gjennom en rekke aktiviteter. Vi plasserer saken høyt oppe på AT.nos forside, vi bruker både betalte og organiske poster på Facebook, og vi sender saken med nyhetsbrevet til våre 10.000 abonnenter.
Analysere og evaluere
Vi måler trafikk og eventuell konvertering på saken, og utarbeider en rapport som du mottar.

Marius Rønningsen

André Berger

Marius Rønningsen
Salgskonsulent, Anlegg&Transport
Marius Rønningsen
Salgskonsulent
marius@at.no
Mail
934 54 909
Mobil
André Berger
Salgsansvarlig
andre@at.no
Mail
986 43 739
Mobil