NY MASKIN:

ANNONSØRINNHOLD:

Tilbake som en «kraftaktør»

Da Nordens største rivningsentreprenør trengte nytt, tungt «skyts», falt valget på Pon og Cat®. Det var det mer enn én god grunn til.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

NY MASKIN:

Anleggs-Norge har definitivt ikke stått stille det siste året, og det er lite som tyder på at bremsene må kobles inn med det første. Gammel moro rives, mens nye bygg skal opp. En av aktørene som er i full sving er AF Decom. Det vises også på bestillingslisten.

Rivningsgiganten har nemlig akkurat kjøpt en Cat 340 UHD, to Cat 352 UHD, en 340 Rett Bom og en 330 Rett Bom. Til alt overmål har de også investert i en Cat 374 og en Cat 395 som skal spesialtilpasses for rivning, og tegnet en intensjonsavtale på en spesialtilpasset 320 Z-line. I tillegg kommer en lang rekke utstyr fra Cat Worktools, som kan brukes både på maskiner fra Cat og andre merker AF Decom har.

Glad for tilliten

Ikke rart key account manager i Pon Equipment AS, Gunder Grimsrud, er fornøyd om dagen.

– De har slått på stortromma i det siste og vi er virkelig fornøyde med tilliten vi har blitt vist, både når det gjelder maskiner og utstyr, begynner Grimsrud.

BITER GODT:

Sett med Pon-øyne viser det også at Caterpillar for alvor er tilbake som en «kraftaktør» på rivemarkedet. Cat 340 og 352 UHD er de nye rivningsmaskinene som kom på markedet i fjor.

– En så bred portefølje har vi ikke kunnet tilby på mange år. Cat 340 UHD og Cat 352 UHD - samt Cat 340 Rett Bom, gir oss et voldsomt løft. Det samme gjelder for utstyr. Tidligere har vi brukt underleverandører for slike spesialtilpasninger av maskiner, men nå er veldig mye fabrikkbygd. Og det er det flere fordeler med, konstaterer Grimsrud fornøyd.

– Totalpakken ble avgjørende

Én av flere som har sett disse fordelene er Erik Skogheim, maskinsjef hos AF Decom. Med flere store rivejobber planlagt, måtte noe av det «tyngste skytset» fornyes. Valget falt på Pon.

FORNØYD:

– Totalpakken ble avgjørende. I akkurat dette tilfellet var det helt vesentlig med leveringstid, men vi har svært god tro på produktene, spesielt nå som Caterpillar har begynt å bygge sine egne rivningsmaskiner igjen. Derfor har vi faktisk kjøpt tre UHD-maskiner den senere tiden, forteller Skogheim.

NB: VIL DU VITE MER OM RIVNINGSMASKINER FRA CAT? KLIKK HER.

Han fremhever et godt samarbeid over mange år, som en nøkkelfaktor. For det var ikke gitt på forhånd hva de ville havne på, selv om rundt 35 av 60 gravere er Cat-maskiner.

– Det finnes mange tilbydere også i dette segmentet. Vi har maskiner fra flere leverandører og det er ikke noe automatikk i hvem vi velger. Vi har en innkjøpspolicy som skal forvaltes, og da er det ikke avgjort på forhånd hvem som velges. Blant annet må vi ta hensyn til både pris, kvalitet, leveringstid og service, sier maskinsjefen.

Krever høy kompetanse

Han trekker spesielt frem det siste punktet som helt avgjørende.

– Man kan vel egentlig si at det først er når varen forsvinner ut av porten, at man virkelig kan begynne å måle hvor godt et kjøp er, for dette er spesialmaskiner med spesialverktøy som krever høy kompetanse i alle ledd. Her scorer Pon godt. De stiller opp når det trengs, roser Skogheim.

NB: Saken fortsetter under bildet.

ENORM REKKEVIDDE:

Og er det én ting Gunder Grimsrud ønsker at Pon skal beskrives som, så er det løsningsorientert. Heldigvis er det nettopp slike ord maskinsjefen i AF Decom bruker.

– At de er løsningsorientert vil jeg absolutt underskrive på. De er veldig behjelpelige, og de har en stor vilje til å rydde opp hvis man møter humper langs veien. Den gode tonen vi har gjør at vi finner frem til gode løsninger sammen, sier Skogheim.

Fornøyd kunde

En annen fornøyd storaktør er Norsk Saneringsservice (NSS). De har nylig kjøpt en Cat 340 med rett bom, en ny 340 UHD og diverse maskiner som er spesialtilpasset av Pon på deres hovedverksted på Berger, hvor bommen er rettet med stor suksess.

Dette kommer godt med i flere store prosjekter den kommende tiden, blant annet til Norges største rivningsjobb i 2021 på Fornebu og opprydningsjobben etter raset i Gjerdrum. Det sier seg selv at utstyret brukes hardt, med tunge tak og hard påkjenning. Da er det avgjørende med kvalitet og pålitelighet.

NB: Saken fortsetter under bildet.

GIGANTPROSJEKT:

– At vi velger Cat er mye på grunn av produktene i seg selv. Du vet hva du får, og du vet også hva du får av service og oppfølging av Pon Equipments avdeling på Berger. Det har mye å si. En annen ting som teller enormt for oss som har jobber fra russergrensa til Kristiansand, er det store servicenettet til Pon i hele Norge. Det gir oss en trygghet på at vi alltid har hjelp i nærheten, sier Alf Erlend Skeie, maskinansvarlig i NSS.

Passer til alt

DEKKER ALT:

I likhet med AF Decom kjøper også NSS inn mye utstyr fra Cat Worktools.

– Jeg har handlet utstyr fra Pon i over 20 år. Det er det en grunn til. I dag har vi kjøpt rundt 60 prosent av tilleggsutstyret vårt derfra, alt fra betongknusere, klyper, rivningskjefter til pigghammere. Det er et klart pluss for oss å ha én leverandør på alt, som også passer til andre merker, fortsetter Skeie.

Konklusjonen fra AF Decom er den samme.

– Totalt har vi rundt 150 forskjellige verktøy fra Cat Worktools, og er vel en av de desidert største utstyrskundene til Pon. Siden vi ikke «bare» har Cat-maskiner er det en stor fordel at de ikke er dedikert bare til Cat-maskiner, sier Skogheim i AF Decom, fornøyd.

Sortimentet utvikles kontinuerlig

HARD I KLYPA:

Slike attester gleder produktsjef Marius Halnes i Pon Equipment. Han forteller at det jobbes hardt hver dag for å tilby et bredt utvalg av utstyr som gir kunden muligheten til å takle enhver jobb.

– Vi satser mye på Worktools og kommer til å se flere utviklinger på forskjellig utstyr i tiden fremover, alt fra hurtig-hydraulikk koblinger, til forbedret kraft og ytelse på spesielt rive-utstyr. Pon er opptatt av å levere holdbare, pålitelige og fleksible produkt og løsninger, så at kunder som AF Decom og NSS gir oss slike tilbakemeldinger tar vi gledelig med oss videre!

LES MER OM CAT RIVNINGSMASKINER OG CAT WORKTOOLS HER.

Powered by Labrador CMS