Annonsørinnhold for Pon Rental

GJØR JOBBEN: På Sessvollmoen ved Gardermoen graver Omexom 4,5 kilometer kabel. Maskinfører Dag Buraas og Cat 310 NextGen fra Pon Rental gjør jobben.

10 gode grunner til å leie

Bør man eie eller leie utstyr? Her er ti gode grunner, sju kundeløfter og én meget fornøyd kunde, som alle argumenterer for Pon Rental.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Vi skal straks komme tilbake til de ti gode grunnene for å leie og de sju kundeløftene, men først den fornøyde kunden.

For på Sessvollmoen ved Gardermoen graver Omexom 4,5 kilometer kabel fra rundkjøringen på Nordmokorset til innkjøringen til Dal grustak. Prosjektet startet i juni og skal etter planen være ferdig i oktober 2020.

Her møter vi høyspentmontør og maskinfører Dag Buraas fra Omexom. Arbeidsgiveren har akkurat leid en Cat 310 NextGen hos Pon Rental, med en «smørbrødliste» på utstyrsfronten. Maskinen er nemlig utstyrt med SMP-pusseskuffe, Gjerstad HK-feste og Cat TRS8 rotortilt. Maskinen leveres også med Dala-Gripen tømmerklype, Gjerstad smal skuffe og Cat graveskuffe som tilleggsutstyr, slik at kunden kan bruke maskinen med ulikt utstyr.

Fakta om Pon Rental:

Pon Rental Norway har markedets mest komplette og fleksible flåte med anleggsmaskiner. På landsbasis har Pon Rental totalt rundt 450 anleggsmaskiner.
Med moderskipet Pon Equipment AS i ryggen kan de skreddersy leieløsninger – uansett om kunden trenger en stor eller liten maskin, mange eller få. Pon har også mekanikere over hele landet, så maskinene er i topp stand uansett hvor de befinner seg.

Buraas forteller at det var summen av alle fordelene som gjorde at de valget å leie akkurat denne maskinen hos Pon Rental.

– Vi har allerede en 8-tonner fra et annet merke, men vi trengte en maskin til. Det vi falt for her var størrelsen på maskinen, for Cat 310 utfyller 8 tonneren og vel så det. Vi så på ulike størrelser til leie hos Pon Rental, og både Cat 311F, 313F, 315FL CR ble vurdert, men vi endte på at Cat 310 er stor nok til disse oppgavene, sier Buraas fornøyd.

NB: Saken fortsetter under bildet.

Planlegger kjøp etter ett år

PERFEKT: Det var summen av alle fordelene med 10-tonneren som gjorde at valget falt på en Cat 310.

Og det er en lang rekke oppgaver maskinen brukes til.

– Her har vi valgt å gjøre både montør- og gravearbeidet selv. Det blir mer og mer kabellegging fremfor linjebygging i Norge, og da er det fint å både kunne grave og legge kabelen selv. Vi flytter mye rundt på maskinene med traktor og henger, gjerne opp til fire, fem ganger om dagen. Da er denne 10-tonneren veldig grei å transportere på en lovlig måte, siden den er så hendig, fortsetter Buraas.

For Omexom ble også kjøpsopsjonen i leiekontrakten avgjørende for valget av Pon.

– Pon Rental hadde en svært gunstig måte å leie maskin på. Går alt etter planen, ønsker vi å kjøpe ut maskinen etter ett år. I disse «koronatider» synes vi det er greit å leie før man eventuelt kjøper. Og siden vi har kjørt et annet merke tidligere, ønsket vi å leie hos Pon Rental slik at vi får testet ut Cat. Når leverandøren dessuten er i nærheten, gir det oss også gode muligheter til å leie annet tilleggsutstyr, for eksempel en hammer, sier Buraas.

GOD OPPLÆRING: Omexom-Buraas gir toppkaranter til Ole Johnsen (til høyre), mekaniker hos Pon Rental, for den tekniske gjennomgangen.

Topp opplæring

En annen klar fordel Omexom-Buraas vil fremheve er gjennomgangen av maskinen de fikk ved overleveringen.

– Her må jeg gi toppkarakter til Ole Johnsen, mekaniker hos Pon Rental. Han var veldig nøye og gikk gjennom sikkerhet, av- og påkobling av rototilten, cruise control osv. Justeringene i hytta med all teknologien i maskinen var det vanskeligste, så her må jeg nok ringe Ole senere, sier Dag med et smil.

Omexom har så vidt begynt å bruke sin nye maskin, og Buraas gleder seg enormt til å finne ut hva den er god for.

– Jeg ser mange muligheter med denne maskinen til vårt bruk, og det blir spennende å prøve ut både rototilt og klype, da dette er noe jeg har savnet tidligere. Ved å kunne bruke klype fremfor kjetting får vi en mer kontrollert plassering av plastrørene. Da kan vi utføre arbeidet på en sikrere og mer kontrollert måte.

Han gleder seg også til å finne ut av hvordan Cat 310 klarer løfting av store skytematter og kabeltromler.

– Vi flytter mye kabeltromler som veier et par tusen kilo da kablene må festes og stripses i bakken bortover. Så her skal maskinen få kjørt seg. Men vi har troen på at den har det lille ekstra som trengs her da 8-tonneren vår blir for liten til dette formålet, forteller Buraas.

PON HQ: Hovedkontoret til Pon ligger på Berger, mellom Oslo og Gardermoen.

Sju kundeløfter fra Pon:

Tilgjengelighet: Kunden skal ha tilgang til et bredt spekter av maskiner og løsninger, selv på et øyeblikks varsel.

Pålitelighet: Utstyret gjennomgår grundige inspeksjoner før, under og etter hver utleie. Alt er i orden.

Ekspertise: Pon har det beste teamet hvor alle er opplært til å gi ekspertrådgivning, service og støtte, for å sikre at kundene får den riktig maskinen, når de trenger det.

Fleksibilitet: Kundens behov kan endre seg. Derfor gjør Pon sine leieløsninger det også.

Teknologi: Pon sin utleieflåte leveres med den nyeste teknologien for å overvåke maskinens tilstand og ytelse. Det hjelper deg å øke produktiviteten og effektiviteten i arbeidet og gir deg dermed bedre bedre økonomiske resultater.

Sikkerhet: Pon kompromisser aldri på sikkerhet, hverken for utstyr, deg eller vårt team.

Bærekraft: Miljø og bærekraft er ikke bare tomme ord. Det er en viktig del av vår daglige forretningspraksis.

NB: Saken fortsetter under bildet.

– Den nyeste maskinparken

Akkurat det får han anerkjennende nikk fra Marek Partyka-Ruud for. Han er avdelingsleder for Pon Rental Østlandet, og er naturlig nok glad for hver eneste fornøyde kunde.

– Vi er en annerledes utleieaktør enn mange andre, siden vi kun har anleggsmaskiner. Dessuten har vi kun maskinene våre maks tre år eller 2500 timer, så hos oss får du nye, eller nesten nye maskiner, hver gang. I Pon Rental-systemet er snittalderen på maskinene som brukes 18 måneder. Det er det ingen andre utleieaktører som kan matche, bedyrer Partyka-Ruud.

RENTAL-DUO: Marek Partyka-Ruud (t.h.) avdelingsleder for Pon Rental Østlandet og Ole Johnsen, mekaniker for Pon Rental.

Unik tilgang på service

Han mener også Pon Rental har minst én stor fordel til.

– Vi har selvsagt store fordeler med å tilhøre et stort konsern i Pon Equipment. Det gir en unik tilgang på service og deler. Det mener jeg er et klart konkurransefortrinn for oss, sier avdelingslederen, før han fortsetter:

– Vi er på mange måter en markedsføringsavdeling for Pon Equipment. Hos oss kan kundene få testet ut produktene våre i en periode, og selv se hvordan ting fungerer, før de eventuelt kjøper. Vi har mange eksempler på at leieforhold har gått over til kjøp. Det er et veldig godt samarbeid mellom Equipment og Rental som går begge veier. Har en kunde kjøpt en maskin, men trenger å komplettere med andre typer maskiner en periode, så kommer de gjerne til Rental fordi kvaliteten har vært så god, sier avdelingslederen.

STORE FORDELER: Klikk på bildet for å se fordelene i større versjon.

NextGen

Hos Pon er du garantert det ypperste av teknologi på maskinene, spesielt på NextGen-maskinene som allerede er satt i arbeid. Her er teknologien innen vektprogrammer, sikringssystemer og besparelse av drivstoff helt i forkant.

 

Trenger du en maskin eller ønsker å vite mer om hvilke løsninger Pon Rental kan tilby? Klikk her.

STORE FORDELER: Klikk på bildet for å se fordelene i større versjon.

10 gode grunner for å leie:

- Null reparasjonskostnader

- Redusere avhendingskostnader

- Redusert utstyrsflåte, tilgang til nytt utstyr

- Fleksibilitet. Du har utstyr når du trenger det

- Riktig utstyr til riktig tid

- Null lagringsplass

- Full kontroll på prosjektkostnadene

- Tilgang til nyeste teknologi

- Forbedre cashflow

- Prøv før du kjøper

Powered by Labrador CMS