FORNØYD MED 313:

ANNONSØRINNHOLD:

– Glad jeg «gikk i fella»

Sjelden har det vært høyere forventninger til to nye gravemaskiner enn Cat® 313 og 315. Maskinfører Arne Jørgen Bøhnsdalen er sjeleglad for at han lot seg overbevise.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

TROR PÅ SUKSESS:

Et av årets store satsningsområder for Pon Equipment er de to nyhetene Cat 313 og Cat 315.

– Dette er maskiner vi og mange kunder har ventet på lenge, sier produktsjef Marius Halnes i Pon Equipment.

De to maskinene treffer bredt i anleggs-Norge, mye takket være at de er så allsidige og produktive.

– Vi tror disse maskinene er svært aktuelle både for store og små entreprenører siden de er så produktive. Cat 313 og 315 tilbyr overlegen ytelse og hjelper sjåføren til å bli enda mer effektiv. De har ny, integrert teknologi som standard, samt ny og større hytte med fokus på komfort og produktivitet. I tillegg kommer lavt drivstofforbruk og lave servicekostnader, forteller Halnes.

En annen ting som bidrar til allsidigheten, er at maskinene har integrert tiltrotator og kan leveres med skjær.

– Flere kunder har også valgt klype som tilleggsutstyr. Alt dette gjør disse Cat-modellene egnet til å utføre mange ulike arbeidsoppgaver - noe som er et «must» i denne tonnklassen for mange entreprenører, sier produktsjefen.

Var aldri i tvil

GOD REKLAME:

I de dype skogene rundt Kongsvinger sitter det en fornøyd maskinfører i sin splitter nye Cat 313. Det er Arne Jørgen Bøhnsdalen, en av de aller første som fikk levert en maskin fra den nye serien.

– Ja, det stemmer nok det. Jeg var sikkert den første de lurte i fella da, humrer han.

Den «fella» angrer han overhodet ikke på at han gikk i.

– Det er mye bra maskiner, men hvis du legger til service og andrehåndsverdi, mener jeg det ikke er noe tvil om at Cat kommer best ut. Serviceapparatet er utrolig viktig den dagen du trenger det, og det er en viktig årsak til at jeg har valgt Cat de siste gangene, sier Bøhnsdalen.

Er god reklame

Han vet hva han snakker om. Både fordi han opp gjennom årene har hatt maskiner fra ulike merker, men også fordi at han i tillegg til den nye 313-maskinen har en hjullaster fra Cat og en sekstonner han bare kaller «Cat-ungen».

– Jeg har vært veldig fornøyd med alle produktene fra Cat og jeg kunne definitivt kjørt de lenger. Men skal du være med i dette gamet med stadig nye og tøffere krav, må du oppdatere maskinparken din. Jeg lever av dette og da må jeg følge med i timen, fortsetter han.

Det skal heller ikke undervurderes hvilken symboleffekt en ny og velstelt maskin har ut mot mulige kunder.

TOK GREP:

– Jeg legger stoltheten min i å alltid ha «freshe», fine maskiner. Det er den beste reklamen jeg kan ha det. Om det virker? Beviset på det er vel at jeg har drevet for meg selv siden 1999 og hatt kjøring hver eneste dag.

– Glad jeg «gikk i fella»

For å klare det er det viktig å ha utstyr som virker. Og dét gjør maskinene fra Cat, ifølge Bøhnsdalen.

– De få gangene jeg har trengt hjelp, har jeg fått det raskt. Det er mye verdt det. Derfor står det nok litt Cat i øyelokka mine også, ler han.

Nå har det gått drøye tre måneder siden han fikk sin nye 313 og han merker stor forskjell fra tidligere.

– Maskinen er knallgod, for all del, men det jeg er mest fornøyd med er nok størrelsen på hytta og komforten. Dette er jo arbeidsplassen min og da vil jeg ha det så bra som mulig her inne. Jeg er jaggu glad jeg «gikk den fella» gitt, sier han fornøyd.

Er i trygge hender

Litt lenger sør i landet, nærmere bestemt i Gressvik utenfor Fredrikstad, møter vi en annen fornøyd maskinfører. Morten Fjelle driver firmaet Fjelle & Dahle AS og har nettopp fått sin splitter nye Cat 315. Han har tidligere hatt både en Cat 314D og en 315F, og var aldri i tvil da behovet for en ny maskin begynte å melde seg.

GIKK FOR NY 315:

– Jeg driver for meg selv og da er forutsigbarhet viktig. De Cat-maskinene jeg har hatt tidligere har det vært utrolig lite tull med. Da er egentlig valget enkelt. Og jeg må få rose Pon Equipment avd. Rygge. Selv om jeg har vært bortskjemt med maskiner som bare har gått og gått, har jeg vært så heldig å ha samme, unike servicemann hele veien. Det har litt å si å føle seg i trygge hender, sier Fjelle.

«To maskiner i én»

Det er flere årsaker til at han valgte nettopp en Cat 315.

– 315 er utrolig allsidig. Jeg har egentlig fått både en liten og mellomstor maskin, noe som gjør at jeg kan dekke et stort spekter av arbeidsoppgaver, fortsetter Fjelle.

Han er allerede full av lovord om den nye maskinen.

– For det første er merker jeg en forbedring kapasitetsmessig. Den har en utrolig kjapphet og en haug av innstillingsmuligheter. Det siste gjør at jeg lett kan justere meg frem til en førerprofil som passer meg. De nye gravemaskinene har jo også en ny hytte, hvor førerkomforten er forbedret. Jeg skal ikke legge skjul på at det er veldig viktig for en voksen kar som meg, sier han smilende.

NB: Saken fortsetter under bildet.

KLART FORBEDRET:

Øvelse gjør mester

Ny maskin innebærer også mye moderne teknologi. Sånt kan man naturligvis bli litt «svett» av, men det er bare å øve, ifølge Fjelle.

– Det er mye nytt på nye maskiner, men når du får brukt systemene litt og blir dus med det, så fungerer det godt. Det er bare en treningssak. Vi kan ikke være redde for teknologi i dag, for det blir som å grave i blinde. Vil man henge med i gamet er det bare å lære seg, konstaterer han fornøyd.

NÅ KAN DU SIKRE DEG CAT 313 OG CAT 315 TIL KAMPANJERENTE. KLIKK HER!

Info om maskinene:

CAT 313:

  • Maskinvekt: 14,8 tonn
  • Nettoeffekt: 74 kW / 101 hk
  • Standard skuffestørrelse: 700 liter

CAT 315:

  • Maskinvekt: 17,5 tonn
  • Nettoeffekt: 82 kW / 110 hk
  • Standard skuffestørrelse: 700 liter
Powered by Labrador CMS