Annonsørinnhold:

UTVIKLING: Nils Sundheim (f.v.), Mario Strøm-Gundersen og Simen Sørensen (fra venstre) diskuterer DigPilot-systemet.

Tett samarbeid gir best resultater

Anleggsmaskinene til entreprenør Magne Sveen AS fra Raufoss graver med millimeterpresisjon. Det er takket være den norskutviklede maskinstyringen DigPilot.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Vi er ute på anlegget til Magne Sveen AS ved Raufoss for å se DigPilot maskinstyringssystemet i praksis. Det ikke tilfeldig at daglig leder i Gundersen & Løken AS vil vise frem nettopp denne anleggsgjengen fra innlandet.

– Maskinførerne her er en meget god referanse for oss, fordi de er flinke med tilbakemeldinger om systemene våre. Kvaliteten på både programvaren og montasjene er avhengig av at brukerne forteller oss om hvordan DigPilot skal oppføre seg. Og hvordan montasjene skal se ut for å holde over lang tid. Engasjerte kunder er en viktig del av vår utvikling, sier Jan Floberg.

– Maskinførerne i Magne Sveen AS er med når vi gjør de siste monteringene, da blir det akkurat som de vil. Dette er med på å hjelpe oss med å lage gode ­manualer, som kommer alle kundene våre til nytte. Kunnskapsrike kunder fører oss videre, sier en entusiastisk Floberg.

Se daglig leder i Gundersen & Løken AS, Jan Floberg, forklare fordelene med DigPilot her:

NB: Saken fortsetter under bildet.

– En annen verden

TETT DIALOG: Maskinførerne Nils Sundheim og Svein Ulven (t.h.) gir gode tilbakemeldinger til Jan Floberg i Gundersen & Løken AS.

På den andre siden av bordet, hos brukerne, er også graden av tilfredshet høy, maskinførerne Nils Sundheim og Svein Ulven har lang fartstid bak spakene. De er meget erfarne.

– Å kjøre med DigPilot Maskinstyring er en annen verden. Fra å drive med gammeldags flising har du nå alt i maskinen og på skjermen. Dette letter arbeidsdagen vår og sparer oss for mye tid, sier Sundheim.

PÅ SKJERMEN: Maskinføreren følger anvisningene på skjermen.

Kollegaen Ulven tar over:

– Det er en glede å samarbeide med DigPilot-teamet til Gundersen & Løken AS. De er løsningsorientert og er raskt på pletten når det behøves, roser Ulven.

I utvikling

MODELL: DigPilot leser mange type prosjektfiler. Her en linjemodell fra en motorvei.

Selv om det er fint med ros, sier Floberg at systemet er i kontinuerlig utvikling.

– Dette året arbeider vi med programmet vårt, bildebruken, visningen av prosjektene på skjermen og de geotekniske funksjonene. God grafikk i sanntid med skarp nøyaktighet er et krav. De nye WS17 sensorene er under rask utvikling, de vil fremstå som de raskeste og mest stabile på markedet, sier han.

Floberg er involvert i hele reisen fra idéfasen og frem til fornøyde kunder.

– Dette er viktig. Det er jo uhyre interessant, ikke bare være med på utviklingen, men også å få lov til å styre den. Vi har en langsiktig plan og forsøker nå å komme i forkant av utviklingen med funksjoner, maskinvare og bruksnytten, forteller Floberg.

Avansert

NORSK TEKNOLOGI: Sensorene fra DigPilot er utviklet og produsert i Norge.
OPTIMAL DEKNING: Nye DigPilot GNSS Rover med to-antenner, 4G og alle fire satellittsystemer.

For å få det så perfekt som Floberg ønsker, trengs det dyktige medarbeidere.

– Vi har akkurat nå fire kvalifiserte medarbeidere på fulltid i arbeid med DigPilot programmet. Det har tatt tre år å utvikle siste generasjon sensorer, dette er avansert arbeid. Vi har i disse sensorene spissen av hva det er mulig å trekke ut av moderne elektronikk og programvare, sier Floberg.

Nettopp dette er en viktig grunn til at daglig leder i Magne Sveen AS, Morten Sveen, har vært på kundelista i hele ni år. Han er andre generasjon fra Sveen-familien som driver entreprenørselskapet. Magne Sveen AS fremstår i dag som den ledende maskinentreprenøren i innlandet.

– Vi valgte DigPilot i sin tid fordi det er et norsk system. Vi var ganske tidlig ute med dette. Siden vi begge er norske ble vi en viktig aktør for dem. Dermed var vi også ganske sikre på å få god oppfølging og muligheter til å påvirke utviklingen. Dette har fungert bra, sier Morten Sveen.

Kunnskap må bevares

SAMARBEID: Entreprenøren Morten Sveen (t.v.) har ­samarbeidet med Jan Floberg og DigPilot i ni år.

For Sveen, som både bor og jobber i et område hvor industrien blomstrer, synes det er et ansvar å bruke norske produkter, der det er mulig.

– Jeg mener det er viktig at vi har og bruker et norsk produkt som DigPilot. Vi kommer selv fra et distrikt hvor det er mange industri­arbeidsplasser, og de er kun basert på kunnskap. I industriparken på Raufoss jobber det 3 000 kloke hoder, men de kunne ikke drevet i den skalaen om det ikke var for kunnskap. Det er det samme med det DigPilot driver med. Det er et ansvar vi alle har, å ta vare på den kunnskapen her i Norge, mener Sveen.

Han kunne hoppet til en av de store, utenlandske aktørene, omtrent på dagen.

– Det står ikke på tilbud fra de andre leverandørene, de vil gjerne selge til oss. Vi har derimot ingen grunn til å bytte, for systemene fungerer, roser Sveen.

Powered by Labrador CMS