Annonsørinnhold for Machine Partner

KAN LEIES: Liebherr PR736 er et godt eksempel på utstyr som kan leies hos Machine Partner AS.

Hvorfor eie når du kan leie?

HOLMESTRAND: Anleggs-Norge stopper ikke, selv om det er usikkert hvor langvarige de økonomiske etterslepene etter Covid-19 blir. Da kan leie av maskiner og utstyr være en trygg og god løsning.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Vi er hos Machine Partner AS i landlige omgivelser utenfor Holmestrand. Den gamle bondegården huser i dag en rekke maskiner som aktører i anleggsbransjen ikke kan være foruten. Og her har heldigvis ikke viruset fått fotfeste, hverken fysisk eller økonomisk.

Noen følger har det likevel fått. Blant annet har kundenes ønske om forutsigbarhet blitt enda sterkere de siste månedene. Det gjør at stadig flere velger å leie utstyr, i stedet for å eie.

– I disse dager er økonomisk forutsigbarhet viktigere enn noen gang. Å leie gjør at ressurser frigjøres, som igjen kan brukes til kjernevirksomhet. Det er faktisk ikke alltid like enkelt å vite nøyaktig hva innkjøpt utstyr koster i bruk, totalt sett. Ved å leie får man en fast pris for alt utstyret man trenger – uten noen overraskelser eller skjulte kostnader, forteller Steinar Hansen, daglig leder i Machine Partner AS.

– Ved å leie får man en fast pris for alt utstyret man trenger – uten noen overraskelser eller skjulte kostnader.

Steinar Hansen, Machine Partner AS

NB: Saken fortsetter under bildet.

Bredt utvalg

FULL AKTIVITET: Et jorde utenfor Holmestrand er i ferd med å forvandles til et nytt industriområde med hjelp av utleid utstyr fra Machine Partner AS. 

Han snakker ikke for døve ører.

– Markedet vårt har faktisk vært bra i denne perioden. Stort sett har det vært bra trøkk på utleie hele veien, forteller Hansen.

– Våre typiske leietakere er entreprenører og det sier seg selv at alle ikke kan eie alt. Det er det svært få som har økonomiske muskler til.

Steinar Hansen, Machine Partner AS

En av forklaringene til at utleie-delen går bra er økonomisk usikkerhet i anleggsbransjen, men også det rikholdige utvalget av maskiner som Machine Partner AS besitter.

– Våre typiske leietakere er entreprenører og det sier seg selv at alle ikke kan eie alt. Det er det svært få som har økonomiske muskler til. Vi derimot har stort sett hele sortimentet, fra store pigghammere, dumpere, dozere, lifter, gravemaskiner i alle størrelser, til små valser og kraner. Vi dekker det aller meste av anleggsaktivitet med utstyret vi har, og har vi det ikke, kan vi stort sett skaffe det gjennom kontaktnettet vårt, sier Hansen.

NB: Saken fortsetter under bildet.

STORT SPENN: Alt utstyret i dette knuseverket er utleid fra Machine Partner AS.
GODE GRUNNER: Utleieansvarlig Theis Andreas Anthonisen mener det er gode grunner til å leie utstyr.

Snart riksdekkende

Markedet til Machine Partner AS baserer seg naturlig nok mye på Østlandet, med stadig større deler av anleggs-Norge får øynene opp for den sju mann store bedriften fra gamle Vestfold.

– Nylig sendte vi en dozer til Harstad og vi har kunder helt ned til Lindesnes, så det er ikke mye igjen før vi kan kalle oss landsdekkende nå, smiler utleieansvarlig Theis Andreas Anthonisen.

Han er mannen å spørre hvis man lurer på de store fordelene med å leie, kontra å eie.

– Steinar har allerede nevnt at kunden slipper å binde opp kapital, men det er også et viktig aspekt at leietakeren slipper alle vedlikeholdskostnader. Det tar jo vi, både i form av vedlikehold og service. Og ryker det noe, så er det vi som tar regningen, med mindre det ikke er en ren kundeskade da, legger han til.

LES OGSÅ: Dumperen D´Avino er Napolis nye stolthet.

UVANLIG: Store hjullastere, som denne 21-tonneren fra Volvo, er en uvanlig maskin å finne som utleiemaskin.

Stor portefølje

Problemer kan alle maskiner oppleve, men det hører heldigvis til sjeldenhetene med utstyret til Machine Partner AS.

– Kundene våre får alltid maskiner som er i god stand. Vi går selvsagt over maskinene før hvert nye leieforhold, og nettopp det at ting er i orden, har vi fått mange tilbakemeldinger på, forteller Anthonisen.

Men hvorfor har nettopp dere blitt så store på dette?

– En viktig årsak er i alle fall at vi har en portefølje få andre har. Utleie av 60-tonns gravemaskiner og store hjullastere er vi omtrent alene om i Norge. Det har vært ekstremt kapitalkrevende å skape det spennet, men etterspørselen etter maskinene har vært så god at det har vært butikk, sier utleiesjefen.

 
HAR KRANER: Machine Partner har kraner fra japanske Maeda for utleie.

Bygger nye lokaler

Faktisk har etterspørselen vært så god de siste årene at Machine Partner AS har vokst seg ut av den nevnte gården. Planene om et nytt og funksjonelt hovedkontor like ved E18 er derfor klare og innflyttingen skjer trolig i løpet av 2021. Og når spaden settes i jorda kommer det i hvert fall ikke å stå på utstyret.

ALT I ORDEN: Maskinene kvalitetsjekkes og kontrolleres før hver utleie.

NB: Under bildet får du TRE GODE GRUNNER til å vurdere utleie, fremfor å kjøpe.

Tre gode grunner til å leie:


1.Økonomi:

 • Sparte investeringskostnader
 • Null vedlikehold/reparasjoner
 • Spart lagerplass
 • Personalkostnader i forbindelse med lagerhold/håndtering
 • Kostnader med lagerstyringssystemer
 • Frakt av utstyr til kunde hvis ønskelig

2. Overflod av nytt utstyr

 • Stor maskin- og utstyrspark å velge fra
 • Tilgjengelighet til det mest moderne utstyret
 • Levering rett til byggeplass

3. Sikkerhet

 • Sikkerhetssjekk før hver leie
 • Alle regler og forskrifter er ivaretatt
 • Velholdt maskinpark med ivaretatt vedlikehold
Powered by Labrador CMS