243 av lastebilene er 8x8-biler. Alle med Tatra-chassis med uavhengig fjæring. På illustrasjonen er kjøretøyet til høyre utstyrt med et nokså standard DAF-førerhus, mens de to andre har ballistiske førerhus som er utviklet av Tatra Defense Systems.

DAF skal levere 879 militære kjøretøy

Alle skal ha drift på alle hjul: 636 lastebiler med 4x4 og 243 lastebiler med 8x8.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

DAF har mottatt en stor ordre fra det belgiske forsvaret. Ordren gjelder leveranse og service på 879 stk. CF Military-kjøretøy med allhjulstrekk. De første kjøretøyene er planlagt levert i 2022, og de siste produseres i 2025.

Ordren på de 879 CF-militærkjøretøyene inkluderer 636 toakslede lastebiler med en 4x4 drivlinje. Disse kjøretøyene er ment brukt som forsyningslastebiler.

I tillegg vil DAF levere 243 lastebiler med fire aksler og en 8x8 drivlinje tenkt brukt innen en rekke bruksområder (tippbiler, containerbiler og kraner).

Samarbeid med Tatra

På CF Military-modellene, samarbeider DAF nært med Tatra Trucks i Tsjekkia, noe som resulterer i et chassiskonsept med uavhengige fjæringer og en drivlinje integrert i senterbjelken. Dette gir CF Military enestående offroad-ytelser og suveren førerkomfort, selv ved kjøring i svært krevende og ulendt terreng.

4x4-lastebilene drives av en 10,8-liter Paccar MX-11-motor på 300 kW og 8x8-lastebilene med en 12,9 liter Paccar MX-13-motor på 340 kW.

DAF har valg Hiab som leverandør av alle løftekroksystemer, lastekraner og VS-Mont for forsyning av tippbilchassiser. Lastechassisene produseres av Porgest.

Totalt 352 CF Military leveres med et ballistisk førerhus, levert av Tatra Defense Systems.

Førerhus produsert i Belgia

Produksjonen av førerhusene til CF Military-lastebilene vil foregå på DAFs førerhusfabrikk i Westerlo i Belgia.

Motorene levers fra DAFs motorfabrikk i Eindhoven i Nederland. Chassisene skal produseres på Tatras fabrikk i Tsjekkia.

Service av DAF-forhandlere

Alt servicearbeid på CF Military-lastebilene for det belgiske forsvaret kan gjøres av DAFs forhandlernettverk og deres 27 avdelinger i Belgia og mer enn 1100 på verdensbasis. DAF-forhandlerorganisasjonen understøttes av Paccar Parts på deletilgjengelighet.

- Vi er svært stolte av å ha blitt tildelt denne prestisjeordren fra det belgiske forsvaret. Siden den ultramoderne førerhus-og-aksel-fabrikken vår ligger i Westerlo, føler vi at Belgia er hjemmemarkedet vårt, noe som gjør dette spesielt viktig for oss. Med CF Military-modellene gir vi det belgiske forsvaret et utvalg av unike lastebiler som de kan bruke til å løse de viktige samfunnsoppgavene sine under alle forhold, sier DAF Trucks adm. direktør Harry Wolters.

Powered by Labrador CMS