Bilde fra Vlantana Norge AS' område på Gardermoen, sommeren 2017. I 2020 var det en styrt avvikling med etterfølgende konkurs av det norske selskapet i det litauiske Vlantana-konsernet.

Vlantana-advokaten ba retten kaste ut NLF-redaktør

Advokat Sandra Latotinaite ba retten gi NLF og deres nyhetsredaktør Stein Inge Stølen referatforbud fra den pågående rettssaken hvor 52 tidligere sjåfører krever til sammen over 16 millioner kroner i etterbetaling og erstatning fra Vlantana.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Latotinaite representerte i 2019 sjåfører som krevde etterbetaling fra transportselskapet Vlantana. Samme år skiftet hun side og ble med i styret i Vlantana Norge. Nå representerer hun Vlantana i Øvre Romerike tingrett mot 52 tidligere Vlantana-sjåfører.

Vlantana liker Stølens/lastebil.nos/NLFs omtale av saken så dårlig at de fremmet forslag om et referatforbud for disse i rettssaken som pågår nå.

Vlantana er bekymret for at ovennevntes omtale av rettssaken skal påvirke utfallet av den.

Retten ga ikke medhold, og dermed kan Stein Inge Stølen og Norges Lastebileier-Forbund (NLF) referere fritt.

Sandra Latotinaite var i 2019 advokat for sjåfører som krevde etterbetaling for jobb utført for Vlantana Norge. Samme år avsluttet hun dette engasjementet og ble med i styret hos motparten. Nå representerer hun Vlantana i retten mot 52 tidligere Vlantana-sjåfører. Latotinaite er medlem av Den Norske Advokatforening, Medlem i Norsk-Litauisk Handelskammer og har sitt kontor på Strømmen i Lilletrøm kommune (Viken).

- Terskelen for å ilegge referatforbud i en sak som denne er høy. Reglene om ytringsfrihet kontra sensur, grunnleggende prinsipper om åpenhet og offentlighet i rettspleien samt pressefrihet skal tas med i vurderingen, sa tingrettsdommer Hans Christian Koss, ifølge Romerikes Blad (krever abonnement), da han redegjorde for avslaget.

- Her forsøker man å kneble stemmer man ikke er enig med. Det er jo noe man ellers finner i land vi ikke ønsker å sammenligne oss med. I vårt demokrati vil vi ikke ha det slik, sier Geir A. Mo til Romerikes Blad (krever abonnement).

Mo er adm. direktør i Norges Lastebileierforbund (NLF) og ansvarlig redaktør for lastebil.no og NLF Magasinet, der Stein Inge Stølen er nyhetsredaktør.

Disse mediene er ikke medlem av noen av pressens foreninger og er tydelige på at de ikke er objektive i pressemessig forstand, men at de er etterrettelige og forteller sannheten.

Mo forteller til Romerikes Blad (krever abonnement)at de hele veien har hatt en agenda i sin dekning av saken:

- Helt åpenbart. Vi er Lastebileierforbundet og formålet vårt er å fremme våre synspunkter. Det legger vi ikke skjul på, sier han.

Og det er har retten slått fast at er lov i Norge.

Powered by Labrador CMS