Covid-19-pandemien gjør at Norsk Scania utsetter Scania Winter. Hvis smittesituasjonen tillater det, gjennomføres arrangementet etter påske i stedet.

Scania Winter utsettes

Norsk Scania utsetter årets Scania Winter. Hvis covid-19-situasjonen tillater det, skal arrangementet avvikles til våren i stedet.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Utsettelsen er en ren konsekvens av restriksjonene og begrensningene som følge av pandemien. Fordi covid-19-situasjonen har vært så usikker, er det heller ikke blitt sendt ut invitasjoner til noen kunder ennå.

Planen er derfor å utsette hele arrangementet fra ukene 4, 5 og 6 til 15,16 og 17. Dermed blir det nærmest et Scania Vår i år i stedet for Scania Winter med oppstart en uke etter påske.

- Forutsetningen for å gjennomføre i april i stedet, er at smittesituasjonen tillater det. Vi vil ikke at verken de som bor i Trysil, kundene eller Scania-ansatte skal bli syke, sier Irene Fæster i Norsk Scania.

I vinter skulle Scania Winter opprinnelig vært gjennomført for 11. gang. Mange kunder hadde sett frem til å prøve alle de fire nye V8-motorene. Det må de vente til det blir litt varmere i været før de får gjort.

Plan B

Det er en omfattende logistikk som nå må skyves på. I tillegg til alle bilene Scania selv skulle vise, er det mange samarbeidspartnere som også må endre planene sine. Mange av påbyggene og hengerne som skulle vises i Trysil er kundesolgte.

Mulighetene for å prøve brøytebiler blir nok mindre i ukene 15,16 og 17. Dersom smittesituasjonen gjør at arrangementet i det hele tatt kan gjennomføres...

- Det er en usikkerhet i forhold til hvor mye snø det ligger når vi kommer uken etter påske. Vi har en plan B så vi kan gjennomføre likevel. Det blir et annerledes år samme hva, sier John Lauvstad.

Pressedel avlyst

Opprinnelig skulle det være et pressearrangement i Trysil i uken før de norske kundene skulle komme. Der skulle de nye og oppgraderte V8-motorene for første gang vises til internasjonal presse.

- Hele pressedelen er avlyst. Det var mange utenlandske journalister som meldte avbud både på grunn av smittefrykt og fordi det kunne utløst karanteneplikt, sier Lauvstad.

Powered by Labrador CMS