ANNONSØRINNHOLD:

FASCINERT: Helt siden barndommen har entreprenøren Tor Erik Dobloug vært fascinert av John Deere-traktorer.

Tok med seg guttedrømmen inn i yrkeslivet

Som 1-åring ble Tor Erik Dobloug bergtatt av den grønne og gule doningen på gårdstunet. 20 år senere setter entreprenøren sin lit til John Deere-traktorer.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

– Vi var ikke de første som hadde traktorer i anleggsbransjen, men vi ser det blir mer og mer av det. Det er ikke overraskende, for oss er John Deere-traktorene blant de viktigste maskinene vi har, forteller Tor Erik Dobloug, daglig leder i Dobloug Maskin.

21-åringen er godt i gang med arbeidsdagen der han skuer utover et av dagens oppdrag.

Alt av traktorer har vært grønt og gult siden oppstarten.

Tor Erik Dobloug i Dobloug Maskin.

– Alt av traktorer har vært grønt og gult siden oppstarten. Fra våren 2019 tok vi ut traktorer i 6R-serien, og vår nyeste kom på plass nå i høst. De er daglig i drift og blir virkelig testa med hard jobbing. Men de er åpenbart bygd for å tåle det.

LES MER OM JOHN DEERE-UTVALGET HER!

Smidig og god komfort

Dobloug Maskin tar på seg alt fra småprosjekter i hager, til hustomter, næringstomter og enkelte andre offentlige prosjekter. Firmaet, som teller åtte fulltidsansatte, bruker flesteparten av timene sine i nærheten av Mjøsa. Som denne dagen hvor John Deeres 6130R smyger seg mellom trange passasjer i et boligfelt i Hamar.

– 6130-en har så å si daglig massekjøring. Vi bruker den mest på mindre prosjekter, gjerne i arbeid rundt bolighus der det er trangt. Det er en litt mindre traktor som er veldig smidig. Den brukes også på vårvedlikehold, samt på snøbrøyting med klappvingeskuffe og totrinnsfreser, sier den daglige lederen.

GOD OVERSIKT: Jonas Heggset stortrives i førerhuset til John Deeres 6130R.

I førerhuset sitter et ferskt tilskudd til Dobloug-gjengen. Det siste halvåret har Jonas Heggset (21) styrt traktoren med stødig hånd.

– Her har man god oversikt med stor og behagelig førerplass. Skjermen og systemene er lett å sette seg inn i, og traktoren er veldig behagelig å kjøre, smiler Heggset.

Ikke lenge etter ringer det hos leder Tor Erik Dobloug. Han tar opp mobilen, svarer bekreftende på et par spørsmål fra en kollega.

– Nå har vi en annen John Deere på vei til grustaket. Skal du være med?

Transport og snøbrøyting

Et lite kvarter senere kommer firmaets andre traktor i 6R-serien kjørende inn på grustaket. Traktoren som er yngst i samlingen til Dobloug Maskin - en 6155R.

– Den går hovedsakelig i transportkjøring med henger, både dumper- og maskinhenger. 6155R er egentlig en allrounder, men vi bruker den mest som trekkdyr. Det finnes selvsagt kraftigere drahester i 6R-serien, men vi har som oftest brukt denne på større prosjekter hvor store masser skal inn og det er mye forflytning. Vinterstid går den også i snøbrøyting med en u-plog, forteller Dobloug.

Traktoren drar videre til Brumunddal, og den unge entreprenøren kan ta seg noen minutter til å reflektere rundt fremtiden. Hvorfor velger han å supplere maskinparken med traktorer - fremfor andre mer spesialiserte maskiner?

Alt til sitt bruk, men å velge traktor gir oss mest med tanke på allsidighet og fremkommelighet.

Entreprenør Tor Erik Dobloug.

– Alt til sitt bruk, men å velge traktor gir oss mest med tanke på allsidighet og fremkommelighet. Vi kan dekke mange bruksområder og låser oss mindre, mener han.

Det er heller ingen tvil om at det er kostnadsbesparende.

– Med den kjøringa vi har, er traktor den beste løsninga. Skulle vi hatt forskjellig utstyr til alle arbeidsoppgavene våre, hadde det ikke gått økonomisk, erkjenner Dobloug.

Service fra Felleskjøpet

Et annet avgjørende punkt for at entreprenøren sverger til John Deere-traktorer, er Felleskjøpet. For som Dobloug påpeker – maskinen i seg selv er bare halve kjøpet.

– Når vi henter inn nye maskiner, må vi også tenke på service, ettermarked og oppfølging. Her kan vi ikke få fullrost Felleskjøpet nok, verken selgerne eller verkstedet, sier Dobloug.

Han trekker frem kyndig veiledning for å velge ut traktormodeller som passer markedet de opererer i, samt generell stor kunnskap og tilgjengelighet.

MED JOHN DEERE I RYGGEN: Dobloug Maskin, her ved Tor Erik Dobloug (t.h.) og Jonas Heggset, bruker John Deere-traktorene daglig i sitt arbeid.

– Det virker som de står på både dag og natt. For eksempel er det aldri et spørsmål om de har traktorer tilgjengelig ved servicer eller hvis noe uforutsett skulle dukke opp. Ved å kontakte Felleskjøpet får du dessuten raskt svar og hjelp. Både selgere og mekanikere har stor kunnskap, sier Dobloug.

Han er rask med å påpeke viktigheten av nettopp det.

– Det blir stilt harde krav til oss som leverandører. Da må vi igjen stille krav til leverandørene på våre maskiner, og der har Felleskjøpet levert langt over det man kan forvente.

Godfølelsen lever ennå

Han er imidlertid ikke overrasket. Verken over samarbeidet med Felleskjøpet, eller traktorene til John Deere. Den gode følelsen fra da han som liten gutt så for seg å sitte i førerhuset til den grønne og gule kjempen som ordnet det meste, har ikke blitt borte.

– Helt siden den første dukket opp hjemme på gården da jeg var ett år gammel, har jeg vært fascinert av John Deere-traktorer. Det er noe helt spesielt. Utseendemessig, kjørekomfort og bruken – alt i alt mener jeg de er i en egen klasse kvalitetsmessig.

LES MER OM FELLESKJØPETS JOHN DEERE-UTVALG HER!

Powered by Labrador CMS