ANNONSE

at-logo.svg
Rectangle

Geir Erik har funnet gullgraverne

Ordene kommer fra Geir Erik Ås. Den 49 år gamle maskinføreren hos Bjørn Baastad AS er i gang med dagens oppdrag i Trysil, og med seg har han sin trofaste kompanjong på drøye 20 tonn. Nærmere bestemt en Kobelco SK210.

– Det har mye å si at du kan stå opp hver morgen og vite at du har en graver som gjør jobben. Denne Kobelco-en har jeg kjørt over 7.600 timer, og jevnt over synes jeg det er en veldig god maskin, sier Ås.

– Jeg har kjørt gravemaskin i 30 år, og har prøvd flere forskjellige merker opp gjennom. Nå er jeg ikke i tvil om hva jeg vil ha.

Med hovedbase i Trysil, har det 22-mannsterke firmaet totalt tre Kobelco-gravere i maskinparken. Foruten 210-en, har de også SK75 og SK140.

– Det er allsidige gravere som vi kan bruke til så godt som alle jobbene vi har. Enten det er snakk om tomtegraving, kabelgrøfting, veibygging, stolpereising eller VA-oppdrag, forteller Bjørn Baastad, daglig leder i firmaet med samme navn.

Foruten bruksområdene, hva gjør at sjefen selv gir grønt lys til Kobelco-kjøp?

– Det er solide, pålitelige maskiner som det er svært lite ståtid på. Graverne vi har nå har det så å si aldri vært noen problemer med. I tillegg opplever vi at de er drivstoffgjerrige, sier han.

Baastad påpeker samtidig et annet viktig element for han som sjef.

– Det er avgjørende at de ansatte er fornøyde med redskapen de bruker, og føler at maskinen fungerer bra i daglig drift. Jeg ønsker at førerne er med på å bestemme hva slags maskin de skal kjøre.

Driftssikre

Bjørn Baastad

Det er allsidige gravere som vi kan bruke til så godt som alle jobbene vi har.

Baastad-gjengen er tydelig på at det ikke bare er maskinene i seg selv som bidrar til Kobelco-erfaringer. Også forhandler Entrack spiller en sentral rolle.

– Servicen vi får fra Entrack er veldig bra, det er aldri noe tull. Og det er et nøkkelpunkt, at vi vet at vi får den oppfølgingen vi ønsker og trenger, sier Bjørn Baastad.

Helt siden han startet opp firmaet på midten av 1990-tallet, har Entrack vært en solid samarbeidspartner.

– Vi har handlet mye gjennom dem i mange år. Entrack har et stort utvalg maskiner, deler og tilleggsutstyr, både nytt og brukt. I tillegg bruker vi dem mye til sveising av skuffer. Samarbeidet er godt, fastslår den daglige lederen.

Solid samarbeidspartner

I Geir Erik Ås sitt tilfelle, er det krystallklart. Han sverger troskap til Kobelco.

– Det er folk i firmaet som kjører andre merker, så det blir litt intern rivalisering, gliser Ås, før han utdyper videre om sin egen erfaring:

– Personlig begynte jeg å kjøre Kobelco på slutten av 90-tallet. Naturligvis har jeg testet ut litt forskjellig, men hver gang har jeg falt tilbake på Kobelco. Det er ikke tilfeldig, og jeg ser ingen grunn til å velge noe annet nå. Foruten driftssikkerheten, gir Kobelco-ene god kjørekomfort og er presise, mener 49-åringen.

Vendte tilbake

Font, Sky
Sky, Vehicle, Slope

Med et Trysil badende i vintersol som bakgrunn, trer fører Ås ut av sin gravemaskin. En liten pause venter før nye arbeidstimer skal legges ned.

– Jeg har kjørt 210-en siden 2017, men snart får jeg en ny maskin. Den har jeg valgt ut selv, og det blir jækla artig å få testet den ut. Jeg er ordentlig spent, forteller Ås.

Graveren som er bestilt, er en Kobelco SK270 SRLC-7.

– Det blir den første vi leverer av den typen. Graveren er en sterk korthekkmaskin som vil veie i underkant av 30 tonn med alt utstyr, sier Anders Roterud, maskinselger i Hedmark for Entrack.

Han er trygg på at Ås ikke kommer til å bli skuffet.

– Det er alltid artig å få ut maskiner til kunder som har kjørt et merke i lang tid og vet hva det står for. Den nye graveren er en litt større maskin med mer krefter på alle måter. Og Ås kan forvente den samme driftssikkerheten han er vant til, mener Roterud, før han avslutter:

– Folk ønsker ofte å ha litt forskjellig i maskinparken. Men mitt inntrykk er at de som har hatt Kobelco, gjerne kjøper det igjen.

Spent på nykomling

Sky, Plant, Azure, Tree, Building
Automotive exterior, Font

PRODUSERT AV NATIVE MEDIA

ANNONSE FOR ENTRACK