ANNONSØRINNHOLD:

NORDLYS = KVALITET:

Se og bli sett med NORDLYS

Kvalitetsleverandøren BEVOLA skal sørge for NORDLYS over hele Skandinavia, to år etter at de nye lysreglene ble innført i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Nyheten om at daværende samferdselsminister Jon Georg Dale lettet på regelverket for bruk av ekstra lys på norske kjøretøy, ble det mottatt med glede i den norske transportbransjen på tampen av 2018.

NYTT VAREMERKE:

Endringen medførte blant annet at det i praksis ikke lenger var noen grenser for maksimal lysstyrke, eller krav om montering i par for ekstra fjernlys.

Har skapt et nytt varemerke

De nye reglene åpnet også døren for nye aktører. Og det er denne døren den velkjente kvalitetsleverandøren BEVOLA nå vil ha på vidt gap.

I det stille har de nemlig utviklet et flunkende nytt varemerke med det særdeles klingende navnet NORDLYS. Nå skal produktene endelig lyse opp det skandinaviske markedet.

– BEVOLA har som mål å være en totalleverandør til transportbransjen, men vi hadde noen hull innenfor lys, lykter og el-installasjon. Det hullet har vi nå brukt et år på å tette med serien fra NORDLYS, begynner Mads Winkel.

Fakta om BEVOLA

Siden Starten i 1968 har BEVOLA arbeidet med å kunne tilby kvalitetsprodukter til oppbygging av lastebiler og hengere. Utover et globalt innkjøpskonsept, som omfatter mer enn 6500 artikler, har BEVOLA en egen teknisk utviklingsavdeling og produksjon av spesialtilpassede produkter og løsninger til det nordiske markedet.

Navnet er slett ikke tilfeldig valgt.

– Navnet ble valgt fordi vi ønsker å identifisere oss med noe av det mest unike Skandinavia har å tilby. Vi vil jo gjerne ha et navn som klinger godt hos folk flest, og det er vel få ting som er så vakkert som å oppleve som nordlyset, fortsetter han.

Kvalitet er viktigst

Én ting er å velge et navn som treffer den skandinaviske folkesjela. For å gjøre suksess må derimot produktene være av minst like høy kvalitet. Og det er de, bedyrer produktsjef Mads Winkel.

– Kvaliteten og designet på produktene er selvsagt nøye utvalgt. NORDLYS definerte tidlig en rekke kriterier for hele produktlinjen. Kvalitet er pri én, men også såkalt RoHS-kompatibilitet. Det vil si strenge regler for bruk av miljøskadelige stoffer og at produktene er resirkulerbare, sier han.

Winkel har selv vært helt avgjørende for at NORDLYS i det hele tatt ser dagens lys. Løsningen ble å bruke den enorme messen Automechanika i Shanghai for å kartlegge hvilke muligheter de hadde. Der ble 500 potensielle leverandører av lys og lykter, finjustert ned til 25 leverandører, som i sin tur ble sjekket ytterligere.

PRODUKTSJEF:

Har mer kontroll

Det var imidlertid ikke en enkel oppgave å falle ned på hvilke leverandører og produkter som til slutt skulle få bli med på NORDLYS-eventyret.

– I skrivende stund har vi testet 110 produkter og vi sitter nå igjen med 60 produkter fra hele verden som skal lanseres i Skandinavia, sier Winkel, som selv har vært sentral i testarbeidet.

For BEVOLA spiller det i utgangspunktet ingen rolle hvor produktene kommer fra. Det som teller er at varene er kvalitetssikret etter spesifikasjoner som passer nordiske forhold og klima.

– Frem til nå har vi handlet med europeiske leverandører, men de produserer varene sine i Østen de også, så vi har egentlig bare kuttet ut fordyrende mellomledd og tatt mer kontroll over kvaliteten. Det gjør at vi også kan stille tydeligere etiske krav til leverandørene våre, både når det gjelder kvalitet, arbeidsforhold og miljøtiltak, sier Winkel.

NØYE UTVALGT:

Testet i Skandinavia

GODKJENT:

Serien NORDLYS inkluderer lys og elektriske komponenter, laget spesielt for skandinaviske transportører. Samtlige produkter er testet på skandinaviske veier og i skandinaviske forhold, noe som også betyr at produktene har alle nødvendige godkjenninger.

Produktene i NORDLYS er ikke bare tilgjengelig for transportselskaper og entreprenører. De er også til salgs for privatmarkedet. Med andre ord kan hvem som helst kjøpe produktene fra NORDLYS gjennom nettbutikken.

– Vi tilbyr alle former for lys, til praktisk talt hvem som helst. Fra frontlys og baklys til reflekser og interiør. Innenfor hver produktgruppe finner du en standard og en plussmodell. Begge alternativene er av høy kvalitet og RoHS-godkjent. Men vi stopper ikke her. Det jobbes selvsagt kontinuerlig med å utvide sortimentet. Vårt aller viktigste krav vil derimot alltid være at produktene møter de strenge kravene og standardene som er satt for NORDLYS-navnet. Det er det vi skal måles på, avslutter Winkel.

KVALITET:
Powered by Labrador CMS