BREVIK: Norcem-anlegget i Brevik. Norcem er en del av HeidelbergCement Group, en av verdens største produsenter av byggematerialer, og er markedsledende innen tilslag, sement og betong. Konsernet har ca. 55.000 ansatte på over 3000 steder i mer enn 50 land. Foto: Norcem Foto: Norcem

Regn førte til brann hos Norcem i Brevik

Kraftig regnvær førte til at det oppsto en omfattende brann hos Norcem Brevik.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Brannen oppsto ca. kl. 21.10 26. juli etter at det kom vann inn på et kontrollrom. Dette påvirket fabrikkens styringssystemer og brenn oppsto. Brannen ble slukket iløpet av natten.

Norcems ansatte ble raskt evakuert fra stedet og brannvesenet ble rutinemessig tilkalt, skriver selskapet i en pressemelding tirsdag 27. juli.

Det ble iverksatt en stor aksjon for å slukke brannen. Slukningsarbeidet fortsatte gjennom natten, før lokalt industrivern overtok ansvaret tirsdags morgen.

Ingen skadet

Knut Erik Nielsen, fungerende fabrikksjef i Norcem er først og fremst lettet over at ingen ansatte ble skadet.

- Da det oppsto en brann, så fulgte våre ansatte gjeldende prosedyrer og evakuerte fra stedet. Vi har gode rutiner for å imøtekomme lignende hendelser, og jeg er glad for at dette ble fulgt opp tilfredsstillende. De ansatte, lokalt industrivern, og brannvesen har gjort en kjempejobb, og vi er veldig takknemlige for den raske innsatsen sier Nielsen

Ukjent skadeomfang

Selv om det er for tidlig å konkludere, så anslår Nielsen at det er skader og produksjonstap for minst noen millioner kroner.

- Vi har ennå ikke full oversikt over skadene, men jeg vil anslå at det dreier seg om skader og forsinkelser for minst noen millioner kroner. I tillegg vil dette trolig føre til noen dager med nedetid på anlegget, men det vil trolig ikke påvirke leveringsdyktigheten på sikt, avslutter Nielsen.

Powered by Labrador CMS