Arne Kenneth Øvstebø i Mineralteknikk AS, her med Terex Finlay-utstyr, har kjøpt opp konkursboet etter Scandia Maskin. Nå skal Øvstebø satse på både Mineralteknikk og Scandia Maskin. Foto: Mineralteknikk

Mineralteknikk-eieren overtar Scandia Maskin

Eieren i Mineralteknikk AS har kjøpt boet etter Scandia Maskin AS som gikk konkurs i forrige uke.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Mineralteknikk har fått godt fotfeste i det norske markedet innen knusing og sikting, og har en rekke agenturer på maskiner til bransjen. Nå blir det mer. Mineralteknikk-eier Arne Kenneth Øvstebø har nemlig kjøpt boet etter konkursen i Scandia Maskin AS, og skal drive selskapet videre.

Skiller lag med tidligere eiere

Arne Kenneth Øvstebø sier at dette oppkjøpet passer som hånd i hanske for en videre ekspansjon, både på produktsiden og på lokalisering.

Marius Torgersen (til venstre) kom fra Scandia Maskin da han begynte i Mineralteknikk. Her er han sammen med Rune Grønvold (videre fra venstre), Sindre Byremo og Arne Kenneth Øvstebø på Anleggsmessa Sør i Kristiansand høsten 2020. Foto: Klaus Eriksen

- Vi var i startgropen med å sette i gang med slitestål til bransjen, og dette passet derfor veldig godt. Scandia Maskin har gjeng veldig flinke folk som vi gjerne vil ha med videre på laget. Ingen av de tidligere eierne skal være med videre, sier Øvstebø.

Det er allerede etablert et nytt selskap, men med samme navn – altså Scandia Maskin AS. Også telefonnumre og eposter er de samme som før.

- Slik skal våre kunder merke minst mulig, men det blir et nytt organisasjons nr. Vi kunne ikke overta forpliktelser som tidligere var inngått, det var umulig, sier Øvstebø.

Drift er allerede i gang

Virksomheten er allerede startet opp. Scandia Maskin AS flyttet en tid før konkursen inn i splitter nye lokaler på Åros utenfor Drammen, og foreløpig skal virksomheten drives fra disse. Men ikke på sikt.

Scandia Maskin har agenturet på Powerscreen som er et kjent knuse- og siktemerke i bransjen. Foto: Klaus Eriksen

- Lokalene er altfor store for bedriften, og vi ser nå etter andre og mer passende lokaler. Det viktigste nå er at kundene våre får produktene de trenger for å holde oppe driften. Det skal vi prøve å gjøre vårt beste for å klare, sier Øvstebø.

Ansatte blir med videre

- Vi vil fortsette med de positive folka og produktene som lå i Scandia Maskin AS. Vi kan også samarbeide mye med Mineralteknikk, både på produkt og ikke minst på service. Vi vil investere i fremtidig vekst og satser videre på gode produkter, fantastiske kollegaer og andre strategiske vekstområder, sier Øvstebø.

- Vi tar mål av oss å bli en solid og respektert leverandør i mineralbransjen fremover. Som de fleste har fått med seg satses det stort på mineralutvinning i Norge i fremtiden, og vi skal være med på dette, avslutter Øvstebø som nå eier Mineralteknikk og Scandia Maskin.

Powered by Labrador CMS