Tegning av den første batteridrevne arbeidsplattformen for tunnel som er utviklet av Agder Gruppen . Foto: Agder Gruppen

Agder Gruppen med batterielektrisk tunnelmaskin

Agder Gruppen skal levere den første batteridrevne arbeidsplattformen for tunnel.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Dette melder selskapet i en pressemelding. Agder Gruppen kjøpte rettighetene til Esslift 1000 fra Normet i 2019, og har videreutviklet konseptet siden. Ett av produktene som er utviklet, og nå klart for markedet, er det selskapet omtaler som den første batteridrevne liften av denne typen i markedet.

Det norske selskapet har jobbet i snart ett år med utviklingen. Ikke bare er produktet klart, men selskapet mener at også markedet er klart for produktet.

- Våre medarbeidere er blant de beste i bransjen, og uten de hadde ikke dette vært mulig, skriver Agder Gruppen i pressemeldingen.

Den første. Agder Gruppen er sparsomme med detaljer på driftstid eller når nøyaktig den første maskinen er klar, men varsler om nyheten og at det kommer mer nytt om kort tid.

Bransjen er i endring

- Vi ser at bransjen er i endring, og vi har jobbet intenst det siste året med å komme frem med løsninger for fossilfrie maskiner. Det er viktig for bransjen at vi som leverandører tar ansvar, og tar retningslinjer og politiske vedtak på alvor, skriver selskapet videre.

Agder Gruppen varsler at de innen kort tid vil lansere flere produkter som både er elektriske og batteridrevne.

Powered by Labrador CMS