ABS-Maskin presenterte hele Takeuchi-serien i Mjøndalen 20. august, 2020, samtidig som Takeuchi TB370 ble lansert.

To Takeuchi-importører i Norge

Fra 1. januar 2021 blir det to importører av japanske Takeuchi-maskiner i Norge, ABS Maskin AS i Mjøndalen som tidligere, og EMSG Norge AS med hovedkvarter på Berger nord for Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

- Gårsdagens melding om at EMSG Norge AS nå blir importør av Takeuchi i Norge, var komplett ukjent for både meg og alle ansatte i ABS Maskin AS. Meldingen kom som en bombe og skapte panikk blant de ansatte. Jeg tok omgående kontakt med hovedkontoret i Japan, og der har jeg fått bekreftet at det vil bli parallellimport av Takeuchi til Norge fra årsskiftet. Vi fortsetter med Takeuchi som før, sier daglig leder Bjørn Eirik Arnesen i ABS Maskin AS til AT.no.

Daglig leder Bjørn Eirik Arnesen hos ABS Maskin konstaterer at det blir parallell-import av Takeuchi i Norge.

På grunn av tidsforskjellen tok det noen timer før svaret og avklaringen fra Japan kom. - Bekreftelsen på at vi fortsetter som før kom som en befrielse på både meg og de ansatte som fikk sjokkmeldingen via media, medgir han.

ABS Maskin AS har representert Takeuchi siden 1983 og ble første importør i Europa. Avtalen fra 1983 har vært den samme og ble fornyet i mars i år.

- Hvordan forklarer Takeuchi da sin utvidede importøravtale?

- Som alle store selskap ønsker de større markedsposisjon. Det må vi bare ta til etterretning og akseptere. Hvordan dette lykkes vil tiden vise, sier Arnesen.

Powered by Labrador CMS